zaalvoetbal vereniging oud-beijerland

FC IJsselmonde 1 - ZVOB 1  2 - 7 (0 - 2)

ZVOB 1 verslaat ook FC IJsselmonde 1 met ruime cijfers.

 

Na de ruime overwinning van 2 weken terug was er nu de uitwedstrijd voor ZVOB 1 tegen FC IJsselmonde 1. Met een complete selectie werd er om 22:00 uur werd er afgetrapt door ZVOB.
Direct laat ZVOB zien waarvoor het gekomen is en dat is winnen want al na 15 seconden en zonder dat er ook maar 1 speler van FC IJsselmonde een bal had geraakt schoot Arjan Schipper op aangeven van Perry Akkerman rakelings voorlangs. Vele kansen en mogelijkheden volgen elkaar dan snel op, zo word een schot van Joey Maal geblokt en schiet Arjan Mourits maar net naast. Na 11 minuten spelen onderschept Perry een aanval van FC IJsselmonde en speelt Dylan Maal aan die vrij voor het doel vrij kan binnen schieten maar treft slechts het aluminium. Vaak is het dan zo als je zelf niet scoort krijg je wel een doelpunt tegen maar gelukkig ging hier de wet van Murphy niet op voor ZVOB. Pas in de 15e minuut is er het eerste echte gevaar van FC IJsselmonde, een aanval die verstrekkende gevolgen zou hebben voor ZVOB. In een ultieme actie om de tegenstreffer te voorkomen raakt Arjan Mourits geblesseerd aan zijn enkel als hij achter het lichaam van zijn broer Marien Mourits blijft hangen. Het gevolg binnen enkele seconden op behoorlijk “ei” op zijn enkel en kan als zo danig niet meer verder spelen. ZVOB moet nu verder met 1 wissel maar gezien de inzet van de spelers mocht dit geen probleem zijn en dat werd het gelukkig ook net. Na dat Johan Mourits een vrije trap nog naast schiet opent ZVOB in de 19e minuut dan verdiend de score. Na een mooie actie van Dylan is het Joey die de voorzet stevig binnen schiet. (0 – 1) 3 minuten later staat opnieuw Dylan opnieuw aan de basis van een doelpunt als hij de bal onderschept en Arjan Schipper bediend, die op zijn beurt een solo langs de lijn tot doelpunt promoveert. (0 – 2) Hierna is ZVOB nog wel enigszins gevaarlijk maar er word niet meer gescoord in de 1e helft.

In de 2e helft een zelfde spelbeeld als in het eerste bedrijf en opnieuw binnen 20 seconden al een kans voor ZVOB als Perry snel de bal onderschept en maar rakelings voorlangs schiet. Na 29 minuten spelen is er dan ineens een diepe bal die tussen twee verdedigers van ZVOB valt en FC IJsselmonde voor het eerst scoort. (1 – 2) Het lijkt erop dat de gastheren nu het vertrouwen hebben gevonden om er een echte wedstrijd van te maken, echter wilde ZVOB absoluut niet meewerken aan een Rotterdams voetbal feestje. Direct na de aansluitingstreffer zet ZVOB weer vol druk op de tegenstander en weet na 31 minuten de marge weer op 2 te brengen als Johan Perry aanspeelt in de vrije ruimte en vrij simpel kan binnen schieten. (1 – 3) Nog geen minuut later is het Joey die met een diepe bal Dylan bereikt en die weet wel raad met deze kans en scoort. (1 – 4) ZVOB gaat vrolijk door met aanvallen en na een goede combinatie tussen Dylan en Joey komt de bal enigszins fortuinlijk via een been van een FC IJsselmonde speler voor de voeten van Perry die zich niet bedenkt en de bal binnen schiet. (1 – 5) Halverwege de 2e helft mag ZVOB een corner nemen en is het Joey die de bal naar de totaal vrij staande Dylan speelt die daarna simpel doch zuiver binnen schiet. (1 – 6) De wedstrijd is dan allang gespeeld maar toch blijft het een uiterst sportieve wedstrijd, dit komt ook ten goede aan scheidsrechter Mulder die de wedstrijd prima in handen heeft. Met nog 8 minuten op de klok is het Perry die van achteruit Joey met een diepe pass bediend, zijn schot word nog gekeerd door de doelman maar in de rebound maakt Dylan zijn 3e doelpunt van de avond. (1 – 7) Het slotakkoord is voor FC IJsselmonde dat 2 minuten voor tijd nog 1 maal het net weet te vinden en zo de eindstand bepaald op 2 – 7 in het voordeel van ZVOB. Door deze overwinning komt ZVOB op de eerste plaats in de stand gelijk met WIA 2, gezegd moet worden dat beide teams 1 of 2 wedstrijden meer hebben gespeeld dan de concurrentie. Na het wegvallen van Zwarte Pijl 2 is ZVOB de volgende speelronde vrij en zal het over 2 weken aantreden thuis tegen WIA 4. Aanvang 20:00 uur sporthal de Boogerd te Oud Beijerland.
 
ZVOB speelde in de volgende opstelling: 1. Marien Mourits,2. Joey Maal, 4. Johan Mourits, 6.Dylan Maal, 7. Arjan Schipper©, 9. Perry Akkerman, 10. Arjan Mourits.

Doelpuntenmakers:

Dylan Maal 3x         
Perry Akkerman 2x
Joey Maal 1x
Arjan Schipper 1x