zaalvoetbal vereniging oud-beijerland

GLZ Delfshaven 1 - ZVOB 1  5 - 4 (2 - 3)

ZVOB 1 onnodig onderuit bij GLZ Delfshaven 1.

 

Op vrijdag 12 oktober om 19:00 uur moest ZVOB1 aan treden GLZ Delfhaven 1 in het topsportcentrum Rotterdam. De wedstrijd stond onder leiding van Dhr. Obradovic die overigens een goede wedstrijd floot.
ZVOB mocht de bal de bal voor het eerst in het spel brengen en zocht voorzichtig de aanval, helaas liep dit niet goed af. Balverlies in de voorwaartsen leidde een counter in voor GLZ Delfshaven dat binnen de minuut op een 1 – 0 voorsprong. Na deze snelle achterstand probeert ZVOB iets terug te doen en dat lukt na 4 minuten spelen. Het is Dylan Maal die een aanval onderschept van GLZ Delfshaven en door het centrum opstoomt en daarna Perry Akkerman op links aanspeelt, die op zijn beurt de bal snoeihard in de verre kruising schiet. (1 – 1) ZVOB heeft de smaak te pakken naar en opnieuw staat Dylan aan de oorsprong van een doelpunt van Perry, Opnieuw wed de bal onderschept door Dylan en voor de 2e maal wist Perry het net te laten bollen. (1 – 2) ZVOB wordt langzaam maar zeker de bovenliggende partij ondanks at ook GLZ Delfshaven kleine mogelijkheden krijgt. Zo gaat een schot rakelings langs het doelman Marien Mourits en treffen de gastheren ook nog eens de paal. Aan de andere kant is het Dylan die met zijn schot de keeper op zijn weg vindt en is het Thomas Keijzer die de rebound naast schiet. Halverwege de 1e helft is het Joey Maal die Thomas aanspeelt en die rechtstreeks uit de draai de bal binnen schiet en zo laat zien dat hij het nog niet verleert is. (1 – 3) Maar ook verdedigend deed Thomas het goed uit een counter van GLZ Delfshaven redding op de lijn. Kansen zijn er daarna te over maar het lijkt erop dat ZVOB de rust ingaat met een marge van 2 doelpunten. Echter krijgt ZVOB in de slotseconde van de eerste helft alsnog een tegen doelpunt te verwerken en zo komt de ruststand op 2 – 3 te staan.
Na de rust gaat GLZ Delfshaven naarstig opzoek naar de gelijkmaker en die komt er ook als ZVOB op het middenveld balverlies leidt en zo komt GLZ Delfshaven langszij. (3 – 3) Na 30 minuten heeft Joey pech dat zijn schot op de paal eindigt. Nog een minuut later is het GLZ Delfshaven dat via een diepe steekpass de voorwaartsen weten te vinden en de bal achter Marien schieten. (4 – 3) GLZ Delfshaven trekt zich nu massaal terug op eigen helft en laat ZVOB komen en leren zelf op de counter met hun technische en snelle puntspelers. Dit werpt al snel zijn vruchten af als na 33 minuten spelen een counter goed wordt uitgespeelt. (5 – 3) Toch wordt ZVOB beloond voor het aanvallende spel, Thomas treft eerst nog de doelman op zijn weg en Dylan raakt de paal voordat Thomas op aangeven van Dylan weet te scoren. (5 – 4) Hierna dringt ZVOB nog wel aan maar treft slecht nog 2 keer het rood witte aluminium. Zo gaan  er 3 dure punten verloren in de strijd boven aan de ranglijst en zal ZVOB opnieuw op jacht moeten naar resultaat dit kan al de volgende wedstrijd tegen TPP 6.
 
ZVOB 1 speelde in de volgende opstelling: 1. Marien Mourits, 2. Joey Maal©, 6. Dylan Maal, 7. Thomas Keijzer, 9. Perry Akkerman, 10. Arjan Mourits.
Afwezig: Johan Mourits en Arjan Schipper.

Doelpuntenmakers:

Perry Akkerman 2x
Thomas Keijzer 2x