zaalvoetbal vereniging oud-beijerland

RS 10 - ZVOB 7  2 - 6  (2 - 4)

ZVOB 7 wint laatste wedstrijd voor de winterstop.

 

Maandag 17 december moest het zevende in het Topsportcentrum te Rotterdam zijn laatste wedstrijd voor de winterstop spelen. Het zevende beleeft vooralsnog geen gelukkig debuut in de vierde klasse. Met een 11e plaats en 8 punten uit 12 wedstrijden verloopt het allemaal toch iets minder dan vooraf werd ingeschat. De tegenstander deze wedstrijd was RS 11, ook geen hoogvlieger.

Om de eerste seizoenshelft ietwat positief af te sluiten moest er gewonnen worden. Helaas voor het zevende kon het geen beroep doen op Ruben Sluimer. De kolossus van de biezenbuurt was geveld door een zwaar verkoudheidsvirus (fruitmandje van de club kan geen kwaad). Gelukkig voor het zevende hebben zij met Hans Vos nog een pupil uit de alom geprezen keepersopleiding van VV Puttershoek in hun gelederen. Rick de Geus was wel weer van de partij. Hij is goed hersteld van zijn operatie waarbij er twee ribben verwijderd zijn.

Het zevende begon voortvarend aan de wedstrijd. Met Hans van Breukelen in de rol van sweeperkeeper gaf het zevende zijn tegenstander geen seconde tijd bij balverlies. Het duurde dan ook niet lang of het zevende kwam op een 0-1 voorsprong. Mark Kok zag de ruimte achter de verdediging van de Rotterdamse Studenten en bediende de vrijgelopen Peter Vos op maat. Peter bleef rustig voor het doel en schoot de bal door de benen van de keeper binnen, 0-1.

Na de 0-1 ging het zevende op zoek naar meer goals. Peter Vos was dicht bij zijn tweede goal en ook Liam Gravendeel was met een streep richting de kruising dicht bij zijn tweede treffer van dit seizoen. Toch moest Mark Kok er weer aan te pas komen om de voorsprong uit te bouwen. Zijn voorzet kwam perfect op het hoofd van Roeland Verloop terecht. Roeland heeft afgelopen zaterdag bij de veteranen van FC Binnenmaas getraind op kopballen, het mag dus geen verrassing zijn dat hij deze kop kans ook niet onbenut liet, 0-2.

De 0-2 stond nog amper op het scorebord of ook de 0-3 was een feit. Een vlijmscherpe rabonavoorzet van Pim Boertje werd voor Roeland met een omhaal feilloos binnengeschoten. Het zou ook zo kunnen zijn dat de keeper van RS een hoge bal pas in zijn doel besloot te vangen. Ik stond op doel dus ik kon het niet goed zien, maar het eerste scenario klinkt realistischer, 0-3.

Na de 0-3 liet het zevende de teugels wat vieren. RS kreeg de laatste tien minuten van de tweede helft wat kansjes en kwam zelfs terug tot 2-3. Gelukkig was daar vlak voor rust wederom Peter Vos met een mooie goal. Hij dribbelde zo ongeveer alle spelers inclusief bank van RS voorbij om vervolgens snoeihard de bal via de paal binnen te schieten, 2-4.

In de tweede helft had het zevende de touwtjes weer in handen. RS werd goed onder druk gezet en het zevende had veel kansen om uit te lopen naar dubbele cijfers. Zo werden er meerdere kansen voor een (bijna) leeg doel naast geschoten. Toch werden er nog twee treffers gemaakt. De 2-5 kwam op naam van Peter Vos. Rick de Geus stak Mark weg met een scherpe steekbal, Mark gaf de bal aan Peter die voor het doel vrijstond en Peter schoot de bal langs de ongelukkige keeper, 2-5.

Ook de 2-6 kwam op naam van Peter. De assist was wederom van Mark die Peter wegstuurde op de rechterflank. Peter omspeelde de keeper en schoot zijn vierde goal van de avond binnen, 2-6.

Met een 2-6 overwinning sluit het zevende de eerste seizoenshelft positief af. De competitie wordt 7 januari weer hervat en met een miniem verschil van 21 punten met de nummer 1 dingt ZVOB 7 zeker nog mee om het kampioenschap.

Doelpuntenmakers:

Peter Vos 4x            
Roeland Verloop 2x