zaalvoetbal vereniging oud-beijerland

ZVOB 1 - RS 4   6 - 6 (3 - 1)

ZVOB 1 verspeelt voorsprong in slotseconde tegen RS 4.

 

Op de laatste speeldag van het jaar 2018 was het voor ZVOB 1 de thuiswedstrijd tegen RS 4 die was vastgesteld.  Om 20:00 uur begon ZVOB tegen laagvlieger RS 4 aan de wedstrijd zonder Marien Mourits en Arjan Schipper, deze opgevallen plaatsten werden opgevuld door Jan van Elzelingen en Thomas Keijzer. Na een wat aftastend begin was het RS dat voor het eerste gevaar zorgde maar weet Jan van Elzelingen onschadelijk te maken. Ook bij de 2e kans van de Rotterdammers is het Jan die redding brengt en de rebound in het zijnet ziet verdwijnen. Na 7 minuten spelen is het Dylan Maal die met een strakke pass Joey Maal bereikt maar zijn schot wordt op de lijn gered door een Rotterdamse Student. Toch is het ZVOB dat de score opent als Perry Akkerman met een hard schot scoort. (1 – 0) Nog voor er 10 minuten zijn gespeelt vergroot Perry de marge als hij een aanval van RS onderschept en na een solo vanaf eigen elft de bal weet binnen te schieten. (2 – 0) Hierna golft het spel op en neer en krijgt RS steeds meer grip op de wedstrijd en creëert ook kansen, maar voorlopig weet Jan zijn domein schoon te houden. Joey ziet zijn schot dat ook nog eens op de paal belanden en zo blijft de spanning in de wedstrijd. Met nog 4 minuten tot de rust is het Perry die Dylan aanspeelt maar zijn schot is een prooi voor de keeper, direct uit de tegenaanval weet RS de aansluitingstreffer te scoren. (1 – 2) Op slag van rust mag Joey een intrap nemen die hij over de gehele breedte van het veld speelt en zo Perry in stelling brengt die de ruststand bepaald op 3 – 1 in het voordeel van ZVOB.
Direct na de rust voort ZVOB de druk op en ziet Johan Mouris zijn schot gekeerd worden door de keeper. Hierna kent ZVOB een slappe periode en aar weet RS dankbaar gebruik van te maken en in een tijdsbestek van 4 minuten de achterstand om te buigen in een 3 – 4 voorsprong. Gelukkig is ZVOB daarna weer snel bij de les en wordt er in de 32e minuut de gelijkmaker gescoord door Dylan. (4 – 4) Na 36 minuten spelen is het Thomas Keijzer die opnieuw Dylan aanspeelt in de diepte en geen seconde twijfelt en ZVOB opnieuw op voorsprong zet. (5 – 4) Maar ook nu is deze voorsprong niet van lange duur want niet veel later weet RS te score uit een snelle counter. (5 – 5) Toch lijkt ZVOB de wedstrijd er winnend uit te slepen als 3 minuten voor tijd Johan een perfecte pass aflevert bij Perry die de bal hard in de kruising schiet en zo de wedstrijd in het slot lijkt te schieten. Maar niets is minder waarin de allerlaatste seconde van de wedstrijd is er nog een wanhoop schot van RS dat heel ongelukkig door Johan wordt getoucheerd en zo alsnog langs Jan in het doel verdwijnt. Direct na dit doelpunt fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en verspeelt ZVOB zeer ongelukkig 2 dure punten.
 
ZVOB speelde in de volgende opstelling: 1. Jan van Elzelingen, 2. Joey Maal©, 4. Johan Mourits, 6. Dylan Maal, 8. Thomas Keijzer, 9. Perry Akkerman, 10. Arjan Mourits.
Afwezig: Marien Mourits en Arjan Schipper.

Doelpuntenmakers:

Perry Akkerman 4x
Dylan Maal 2x