zaalvoetbal vereniging oud-beijerland

ZVOB 1 - TPP 6  8 - 3 (4 - 0)

ZVOB 1 ruim langs TPP 6.

 

Na de onverdiende nederlaag van vrijdag 12 oktober tegen GLZ Delfshaven mocht ZVOB 1 3 dagen later weer aan de bak om de wrange smaak van die nederlaag weg e spoelen. Na de controle van de “spelerspassen” gaf scheidsrechter Medina het signaal om de wedstrijd te beginnen en mocht TPP de bal voor het eerst in beweging brengen. Maar voor dat TPP weet dat ze aan de wedstrijd zin begonnen is het Perry Akkerman die na 11 seconden de bal veroverd en op weg lijkt naar een snelle voorsprong, helaas is zijn schot te zwak zodat de keeper van TPP de bal makkelijk kan stoppen. De toon is gezet door ZVOB dat koste wat het kost vanavond de 3 punten in eigen huis wilt houden. In de 2e minuut is er een steekpass van Arjan Mourits die opnieuw Perry in stelling brengt en nu is zijn schot onhoudbaar voor de TPP doelman. (1 – 0) 1 minuut later is het Perry die Arjan Mourits aanspeelt maar op zijn schot weet de keeper wel redding te brengen. Toch weet ZVOB na 4 minuten spelen de score uit te bouwen, een pass van Joey Maal wordt op waarde geschat door Perry die zijn schot half gekeerd ziet worden maar dan weet Arjan Mourits met het beslissende tikje de bal over de doellijn te spelen. (2 – 0) ZVOB blijft de bovenliggende partij en Arjan Schipper is dicht bij een 3e doelpunt maar zijn schot eindigt in het zijnet. ZVOB combineert er vrolijk op los en de doelman weet met handen en voeten de vele kansen te neutraliseren. Pas na 7 minuten is er het eerste wapenfeit van TPP maar hun doelpoging gaat ruim naast het doel van Marien Mourits. In de 9e minuut is het Joey die Arjan Mourits in de diepte aanspeelt en met een beweging Perry vrij voor het doel zet en scoort. (3 – 0) Als Joey 2x een schot geleert ziet worden is het Marien die na 12 minuten spelen voor het eerst ect in actie moet komen. Een hard schot wordt vakkundig gekeerd door de doelman. TPP probeert het dan met schoten van afstand maar ook daar wordt Marien niet warm of koud van. Ook ZVOB creëert de enkele kansen maar weet hier voor als nog uit te scoren. Dat scoren duurt tot de 18e minuut als Dylan Maal en Arjan Mourits een 1-2 aangaan waar Arjan Mourits het eindstation is en de bal prachtig binnen schiet. (4 – 0) In de eerste helft schiet Johan Mourits nog rakelings over en komt TPP niet verder dan een schot dat ruim naast gaat.
In de 2e helft een zelfde spelbeeld, een oppermachtig ZVOB en een TPP dat het moet hebben van individuele acties en schoten van afstand. Toch duurt het ruim 9 minuten voordat er weer echt iets te beleven valt in de tweede helft. Opnieuw een vlotte combinatie tussen Perry en Dylan Maal wordt prima afgerond door Perry. (5 – 0) 2 minuten verder is het Perry die een voorzet aflevert bij Dylan die simpel de bal kan binnen schieten en zo de marge verder vergroot. (6 – 0) Opnieuw duurt het tot halverwege de 2e helft voordat TPP echt gevaarlijk kan worden maar opnieuw is Marien een sta in de weg bij een hard schot van de gasten. TPP gat het vanaf dat moment proberen met een extra veldspeler in de vorm van de “vliegende keeper” maar als Dylan aan aanval van TPP onderschept en de bal breed speelt op Perry weet hij vanaf eigen helft de bal in het lege doel te schieten. (7 – 0) Na 44 minuten spelen neemt Johan een vrije trap die met enig kunst en vliegwerk wordt gekeerd door de doelman en in de rebound vind ook Arjan Schipper de doelman op zijn pad. Met nog 5 minuten op de klok is het Dylan die de bal diep speelt op Johan die op zijn beurt zijn broer Arjan Mourits weet te vinden en deze aanval uitstekend afrond. (8 – 0) De 3 punten zitten dan al ruimschoots in de bekende tas als ZVOB in de laatste 5 minuten de teugels iets laten vieren met alle gevolgen van dien. Binnen 2 minuten weten de Rotterdammers 2x het net achter Marien te vinden en zo vervliegt op de hoop om de nul te houden in deze wedstrijd. (8 – 2) In de slotminuut krijgt een TPP-er ook nog een gele kaart maar ook nu weet ZVOB niet te profiteren van deze man meer situatie. En wat ZVOB niet lukt,  lukt TPP wel als een snelle counter tot doelpunt word gepromoveerd. (8 – 3) Verder laat ZVOB het niet komen en zal deze 8 – 3 ook de einstand zijn en klimt ZVOB 1 weer naar plaats 5 op de ranglijst. Op 29 oktober wacht FC IJsselmonde 1 als volgende tegenstander in de competitie, plaats van handeling Topsportcentrum Rotterdam aanvang 22:00 uur.
 
ZVOB speelde in de volgende opstelling: 1. Marien Mourits, 2. Joey Maal, 4. Johan Mourits, 6. Dylan Maal, 7. Arjan Mourits©, 9. Perry Akkerman, 10. Arjan Mourits.

Doelpuntenmakers:

Perry Akkerman 4x
Arjan Mourits 3x
Dylan Maal 1x