zaalvoetbal vereniging oud-beijerland

ZVOB 1 - WIA 4  9 - 2 (4 - 0)

ZVOB 1 blijft in het zicht van de koploper na overwinning op WIA 4.

 

Op maandag 12 november 2018 speelde ZVOB 1 gesponsord door Pathé bioscopen en autobedrijf de 2e ronde de thuiswedstijd tegen WIA 4 uit Rotterdam. Om iets na 20:00 uur floot scheidsrechter R. de Jong voor het begin van de wedstrijd.
Als ZVOB de bal in het spel brengt is er direct dreiging voor het doel van WIA en dit gevaar uit zich na 35 seconden in een doelpunt, et is Dylan Maal die een schot loslaat maar een zeker doelpunt wordt vlak voor de doellijn door Thomas Keijzer binnen geschoten. (1 – 0) Na deze snelle goal lijft ZVOB de aanval zoeken en na 3 minuten schiet Joey Maal op het doel, maar nu weet de doelman wel redding te brengen met de voet. WIA wordt op eigen helft vast gezet en dat resulteert op nieuw in een doelpunt voor ZVOB. Joey weet met zijn schot het net te vinden achter de WIA doelman. (2 – 0)
Tot zover heeft WIA nog geen enkele kans gecreëerd, en blijft ZVOB makkelijk overeind. Na 15 minuten is het Dylan die Joey in de diepte aanspeelt en die op zijn beurt de bal binnen schiet. (3 – 0) Met nog 6 minuten tot de rust is er het eerste gevaar van WIA, maar dat schot gaat voorlangs het domein van Marien Mourits. In de slot minuten van de 1e helft schieten Joey en Dylan beide nog een keer op de paal alvorens de ruststand op 4 – 0 wordt bepaald. Een mooie steekpass van Joey wordt door Dylan schitterend in de kruising geschoten.
Na de rust begint ZVOB slordig aan de 2e helft en krijgt WIA enkele mogelijkheden om de score dragelijker te maken, in de 33e minuut krijgt ZVOB daarvoor de rekening gepresenteerd en scoort WIA. (4 – 1) Na dit tegendoelpunt schrikt ZVOB wakker en is het Johan Mourits die de marge weer op 4 doelpunten brengt. (5 – 1) Direct vanaf de aftrap is het WIA dat opnieuw weet te scoren na verzuim achterin bij ZVOB. (5 – 2) Hierna escaleert Thomas met weergaloos spel in een tijdsbestek van 7 minuten weet hij 4x het net te vinden en zo eigenhandig de eindstand bepaald op 9 – 2. Een dik verdiende overwinning die nodig was om in het spoor van de koploper te blijven.
De volgende uitwedstrijd is uit tegen Olympia GO en ook nu zal ZVOB aan de bak moeten om de 3 punten mee naar Oud Beijerland te nemen. Wordt vervolgd…
 
ZVOB speelde in de volgende opstelling: 1. Marien Mourits, 2. Joey Maal, 4. Johan Mourits, 6. Dylan Maal, 7. Arjan Schipper©, 9. Thomas Keijzer
Afwezig: Arjan Mourits (geblesseerd) Perry Akkerman (ziek)

Doelpuntenmakers:

Thomas Keijzer 5x 
Joey Maal 2x
Dylan Maal 1x
Johan Mourits